Kehärata ja Helsinki-Vantaan lentokenttä

hkivantaa

Yksi Kehäradan tarkoituksista oli helpottaa Helsinki-Vantaan lentokentälle pääsyä, sillä ennen tätä rataa pääkaupunkiseudun ainoa julkinen yhteys lentoasemalle oli linja-auto. Tämän takia moni kotimainen tai ulkomainen matkaaja joutui turvautumaan yksityisautoon tai taksikyytiin, mikä ei aina ole se halvin tai kätevin tapa.

Helsinki-Vantaan kentälle pääsee tätä nykyä siis paljon nopeammin varsinkin Helsingistä, mutta kokosimme tällä kertaa vinkkejä lentokentälle matkustamiseen pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Jos siis olet matkalla lentokentälle ja saavut Helsinkiin junalla, on paras valinta jäädä pois Tikkurilan matkakeskuksessa, jonka yhteydessä juna-asemakin siis sijaitsee. Tikkurilassa matkustajat voivat vaihtaa kehärataa pitkin lentoasemalle menvään junaan nopeasti ja helposti. Tämä asema sopii myös liikuntaesteisille matkustajille, sillä käytössä on rullaportaiden lisäksi myös hissi suoraan asemakannelle.

Mikäli tulet Helsinkiin bussilla muualta päin Suomea, on parasta odottaa päätepysäkille asti. Kaikki kaukoliikenteen bussit tuovat matkustajat Kampin linja-autoasemalle, josta on suhteellisen helppo siirtyä Helsingin rautatieasemalle ja sieltä matkustajat voivat ottaa junan lentoasemalle. Rautatieasemalta lähtee myös pääkaupunkiseudun oma bussi lentoasemalle, mutta junalla matkustaminen on parempi vaihtoehto etenkin jos matkustajilla on kiire.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *