Kehäradan merkitys lentomatkustajalle

Kello-asema

Kehärata on muuttanut pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä merkittävästi, sillä se laajentaa tarjontaa entisestään. Kymmenet tuhannet ihmiset hyötyvät tästä näppärästä radasta, joka on tuonut monia uusia juna-asemia reitin varrelle. Kaikkein merkittävin ratkaisu se on kuitenkin lentomatkustajan kannalta, sillä hän pääsee helposti kulkemaan lentoasemalta suoraan Helsingin keskustan rautatieasemalle.

Kehärata on tuonut entisestään vaihtoehtoja matkustajan kannalta, sillä hän voi valita toivomuksiensa mukaisesti esimerkiksi Finnairin bussin tai tämän näppärän junan. Taksi on ollut vaihtoehto monelle lennolle menevälle henkilölle, mutta hintakin on ollut huomattavasti suolaisempi kuin joukkoliikennettä käyttäessä.

Helsinki-Vantaan lentoasema on panostanut alkuvaikeuksien jälkeen junan helppokäyttöisyyteen, joten opasteet ja informaatio löytyvät helposti. Matkustaja pääsee siirtymään suoraan terminaalista liukuportaiden välityksellä alhaalla sijaitsevalle asemalle, jossa säännöllisin väliajoin kuljeva juna nappaa kyytiin matkustajansa. Kulkeminen suoraan pääkaupungin sykkeeseen ei voisi olla tämän helpompaa!

Vaikka matkustaja tulisi suoraan ulkomailta, hän voi ostaa lipun konduktööriltä. Jos matka menee päätepysäkille asti, hän ostaa seutulipun. Varauksista tai lipuista ei siis tarvitse huolehtia etukäteen. Ruuhka-aikoina voi vaunuissa toki olla täyttä, mutta oikealla asenteella suhtautuminen on paljon helpompaa.

Yhteydet muualle Suomeen

Kehärata on mahdollistanut myös joustavat yhteydet muualle Suomeen. Helsingin rautatieasemalta pääsee näppärästi jalan tai metrolla Kamppiin, jossa kaukoliikenteen bussit sijaitsevat. Tällä tavalla kulkeminen mahdollistuu helposti kohti muuallekin Suomea busseilla, joten monille pienemmillekin paikkakunnille voi päästä ilman, että tarvitsee ollenkaan tukeutua yksityisautoiluun tai taksiin lentokentältä tullessa.

Matkustajan kannalta kuitenkin kaikkein helpoin ja miellyttävin vaihtoehto on, jos kulkee junalla eteenpäin, sillä silloin ei tarvitse raahata suuria matkalaukkuja viereistä laituria kauemmaksi. Rautatieasemalta pääsee helposti eteenpäin, jos on kulkemassa esimerkiksi muihin suuriin kaupunkeihin, kuten Tampereelle tai Turkuun. Lisäksi Helsingin paikallisjunilla pääsee helposti paikasta toiseen, joten lähiseudulle voi matkustaa vaivattomasti.

Helsinki-Vantaalta matkaaminen voi olla myös kansainvälisille matkustajille kehäradan takia yllättävän nopea vaihtoehto, sillä infrastruktuuri on nyt todella kattava. Venäjän rajakaupungeissa asuvat voivat kulkea huippunopealla Allegrolla vain parissa tunnissa kotiinsa, joten heillä voi olla lähinnä mielipiteestä kiinni, lentävätkö he mieluummin Helsingistä tai Pietarista. Toki rajaa ylittäessä täytyy muistaa, että viisumi tarvitaan puolelta toiselle kulkiessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *