Kehärata

Keharata.fi – jaa mielipiteesi Suomen rakennushankkeista

Keharata.fi käsittelee kaikkia Suomen tämänhetkisiä ja tulevia rakennushankkeita. Haluan kirjoittaa ja kertoa näistä hankkeista kuullakseni lukijoiden mielipiteitä. Harvemmin pääse tutustumaan muiden mielipiteisiin sunnitteilla olevista rakennushankkeista ja haluankin luoda paikan, jossa kaikki voivat jakaa näkökantansa rauhassa.

Tällä hetkellä Helsingin Pasilaan on suunnitteilla kokonaisvaltainen muutos, uusi Tripla-keskus, jonka rakentaminen kestää jopa 2020-luvulle asti. Luonnokseen kuuluu uusi elokuvateatteri, kauppakeskus, hotelli, konferenssikeskus ja liikenneterminaali. Tietenkin tämän kaiken mukana rakennetaan lisää asuntoja. Pasilassa näkee jo uusia työmaakoppeja ja rakennus alkaa lähiaikoina. Ensimmäisenä tarkoitus on rakentaa uusi silta vanhan Pasilan sillan yhteyteen.

Kaupungin päämääränä on varmaankin siirtää Helsingin liikekeskustaa Pasilaan suuntaan ja luoda sinne enemmän liikennettä. Sijaitseehan Pasila todella keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien päässä aivan Helsingin keskustan lähettyvillä. Asuntoja kaivataankin lisää Helsinkiin, sillä työmatkat voivat kestää useita tunteja muista lähiöistä sekä Vantaalta ja Espoosta. Pasilaan myös pysähtyy kaikki junaliikenne, joka on matkalla Helsingin Rautatieasemalle.

Mutta entä kaikki tämänhetkinen liikenne, joka kulkee Pasilan kautta, mitenköhän tämä rakennushanke tulee vaikuttamaan siihen? Unohtamatta tietenkin jo Pasilassa asuvia asukkaita, joille kyseinen hanke aiheuttaa luultavasti ylimääräisiä liikenneruuhkia, melua työmaalta ja mahdollisesti jopa ongelmia junayhteyksissä.

Mitä mieltä sinä olet Pasilan uudesta rakennushankkeesta ja suuresta muutoksesta? Vaikuttaako se työmatkoihisi tai jokapäiväseen elämääsi? Haluaisin kuulla lukijoiden ajatuksia tai kokemuksia, joten jätä siis kommenttia tai kirjoita minulle henkilökohtaisesti.

Satutko tietämään muista rakennushankkeista, joista haluaisit että kirjoitan? Kerro niistä ihmeessä minulle, sillä otan ne mielelläni käsittelyyn tällä sivulla. Haluan pitää kaikki ajan tasalla tulevista rakennushankkeista ympäri Suomea, jakaa uutta tietoa ja herättää keskustelua. Uutisissa pääse lukemaan vain politiikkojen ja muiden niin sanotusti tärkeiden ihmisten mielipiteitä ja ajatuksia, mutta meidän ”taviksien” ajatuksia harvoin julkisesti nähdään tai kuullaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *